Het geheim van essentiële oliën

Wat zijn Essentiële Oliën?

Essentiële oliën zijn “vluchtige” oliën. Door de ijle samenstelling kunnen ze goed opgenomen worden door het lichaam. De oliën worden gewonnen uit bloemen, blad en de wortels van planten. Dit gebeurt op een manier waarbij alle eigenschappen van de plant behouden worden. Iedere olie heeft hierdoor zijn eigen specifieke werking.

Wat doen de Essentiële Oliën?

Hieronder volgen een aantal verschillende oliën die vaak gebruikt worden bij Airnergy-Therapie-behandelingen.

Bergamot:

Bergamot heeft een frisse, lichte geur met vele goede eigenschappen.

Kwaliteiten:

• Geeft Kracht en Energie! Zowel bij grote mentale als fysieke inspanningen.
  • Werkt ontspannend en opwekkend.
  • Goed bij Depressie.
  • Wordt toegepast bij o.a.: infecties van de ademwegen, bronchitis, blaasontsteking, depressies, eczeem, galstenen, kolieken, koorts, psoriasis, spanningen en nervositeit.

Eucalyptus:

Een bekende geur die breed inzetbaar is en door de meeste mensen als prettig ervaren wordt. De olie wordt steeds in zeer kleine hoeveelheid toegepast omdat het bij sommige mensen irritatie van de ogen kan geven.

Kwaliteiten:

• Werkt zuiverend en genezend.
  • Werkt goed bij concentratiestoornissen.
  • Helpt bij fysieke en geestelijke uitputting en verzwakking .
  • Ondersteunt bij ademnood.
  • Beschermt tegen negatieve gedachten.
  • Helpt opgewassen te zijn tegen problemen.
  • Wordt toegepast bij o.a.: tal van ademhalings-aandoeningen zoals astma, emfyseem, chronische verkoudheid, bronchitis, vastzittend slijm, bijholte ontstekingen, blaasontsteking, diarrhee, galstenen, griep, hoesten, hooikoorts, migraine, neusverkoudheid, ontstekingen, reuma, zenuwpijnen.

Pepermunt:

Menthol-achtige lucht die vaak zeer duidelijk aanwezig is en daarom alleen ingezet wordt indien nodig.

Kwaliteiten:

• Kalmerende werking bij geestelijke of intellectuele uitputting
  • Zuivert en geneest omgeving van onrust en spanning
  • Geeft ontspanning en werkt verkoelend bij diarrhee,flauwvallen, galstenen, griep, hartkloppingen, hoofdpijn, koliek, koorts, maagpijn, misselijkheid, pijnlijke menstruatie, vermoeidheid, overgeven, verkoudheid, shock, winderigheid, zenuwaandoeningen/zenuwpijn.

Petit Grain (Citrus aurantium):

Een topper bij middenrifproblemen zoals de hik. Niet iedereen ervaart de geur als prettig (licht-frisse citrusgeur gecombineerd met de geur van oud hout). Wordt bij ons eigenlijk alleen doelgericht ingezet.

Kwaliteiten:

• Krampverlichtend van het middenrif.
  • Kalmerend op zenuwen vooral in het bovenlichaam boven het middenrif.
  • Eetlustbevorderend.
  • Kalmerend voor drukke kinderen.
  • Bevordert het in slaap komen.
  • Vriend van de gespannen mens!
  • “Tegenhanger” van de Petit Grain-citroen (Citrus limon) die met name op de organen onder het middenrif werkt!